Interviu. Medic veterinar despre „pacienți”: „Problemele sunt la fel ca la oameni”

Într-o lume în care există foarte mulți deținători de animale de companie, un medic veterinar nu este doar recomandat, ci și necesar. Informațiile primite direct de la un specialist în domeniu sunt și mai utile în această perioadă a anului, când animalele sunt mai predispuse la pericolele care le amenință sănătatea în sezonul rece.

Sidonia Bogdan, medic veterinar, ne-a vorbit despre modul în care proprietarii de animale pot evita problemele medicale din timpul iernii, la care acestea sunt predispuse, dar și despre pasiunea și experiența proprie în domeniu.

Ea a absolvit în anul 2014 Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară și este, oficial, medic  veterinar de patru ani. Cu toate acestea, activează în domeniu de mai mult timp, datorită faptului că și tatăl ei a avut aceași profesie și a putut, încă de mică, să observe îndeaproape ceea ce presupune această meserie.

Sidonia este medic veterinar atât  la clinica Universității, cât și într-un cabinet privat. În același timp, predă propedeutică, anestezie și tehnici chirurgicale studenților din anul III și IV ai Facultății de Medicină Veterinară.

Articole asemănătoare:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*